İZMİR / ÇİĞLİ - Mehmet-Hikmet Kaşerci Ortaokulu

Rehberlik

Mrt

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında hedeflerimize yönelik çalışmalar kapsamında 4 ayrı kurumla işbrliği içerisine girdik.

2- 8 kasım haftası 5.ve 6. Sınıf öğrencilerimize lösevden bir uzman tarafından sağlıklı yaşam ile ilgili bilgilendirici seminer çalışması yapılmıştır. Aynı hafta içerisinde kanserle mücadeleye dikkat çekmek için turuncu günü bütün öğrencilere duyurulmuş ve o gün bütün öğretmenlerimiz turuncu giyinmiştir. Aynı çalışmalar kapsamında okulumuzda lösev standı açılmış, öğrencilerimiz ve velilerimiz yoğun ilgi göstermişlerdir.

Türkiye eğitim gönüllüleri vakfı çiğli eğitim parkı uzmanlarıyla yapılan işbiriliği sonucunda 5., 6., 7. Ve 8. Sınıf öğrencileri çiğli eğitim parkındaki atölye çalışmalarına götürülmüştür. (görünmez çocuk, ayrımcılık, barış, geleceğimi planlıyorum, sanat ve spor içerikli atölyeler)

Emniyet genel müdürlüğü siberay projesi kapsamında siber suçlar ve güvenli internet kullanımı ile ilgili öğrencilere seminer çalışması düzenlenmiştir.

Best buddies projesi ile okulumuz özel eğitim öğrencileri ile izmir türk koleji öğrencileri eşleştirilmiştir. Öğrencilerin gelişimlerinin desteklenmesi, iletişim becerilerinin güçlenmesi gibi birçok yararı bünyesinde barındıran çalışmalarımız oldukça fayda sağlamaktadır.

Yapılan seminer çalışmaları kapsamında;

5.sınıflarımıza uyum oryantasyon çalışmaları kapsamında PDR SERVİSİ TANITIMI ve SAĞLIKLI YAŞAM BECERİLERİ

6.sınıflarımıza SINIR KOYMA ve AKRAN ARABULUCULUĞU

7.sınıflarımıza GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI ve TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

8.sınıflarımıza LGS TANITIMI, MOTİVASYON  ve SINAV TAKTİKLERİ konuları sınıflarda anlatılmıştır.

Mrt

Öğrencilerimizin üst öğrenim kurumlarını tanıyarak doğru karar verme becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan gezilerimizden kareler ....

Okul Psikolojık Danışman Ve Rehber Öğretmenleri

Ayşe Döşeyiciler - Ege Üniversitesi - Rehberlik ve Psikolojık Danışmanlık Anabilim Dalı