15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası

15 Temmuz 2016 gecesi, karanlık güçlerin ülkemiz üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmeye çalıştığı haince darbe girişimi gerçekleşti. Fakat halkımız bu girişime gerekli cevabı kahramanca vererek demokrasiye olan inancını kanıtlamış oldu. Bu felaket gecesinde şehit düşenlere Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Biz de Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu ailesi olarak bu önemli olayı öğrencilerimize izah etmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ve Demokrasinin öneminin farkındalığını sağlamak ve arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik.

Bu etlinlikler;

Futbol ve atletizm dallarında Şehitler Turnuvası,

Mangala ve satranç müsabakaları,

Resim yarışması,

Demokrasi Zaferi ile ilgili kompozisyon yarışması,

Demokrasi Zaferi´ni anlatan İngilizce pano hazırlanması,

tüm sınıflara etkileşimli tahtalardan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma video slaytları izletilmesi,

ve 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Zaferi Anma Programı düzenlenmesi şeklinde gerçekleştirildi.

Etkinliklerde emek gösteren tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız. Bir daha böyle bir felaketin ülkemizde yaşanmamasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyoruz ve sizleri etkinliklerden karelerle baş başa bırakıyoruz.

Yayın: 15.11.2016 - Güncelleme: 15.11.2016 13:02 - Görüntülenme: 692